Honda vyhrála kvarteto ocenění Red Dot za dizajn pre automobily, motockle a motorové stroje

Štvrtok, 2022, marca 31

Honda po prvý raz získava ocenenie Red Dot vo všetkých produktových radoch.

·         Úplne nová model Honda HR-V e:HEV uznávaný za kvalitu dizajnu a inovácie

·         Motocykel NT1100 a skúter ADV350 získavajú ocenenia za dizajn

·         Kvarteto víťazných produktov dopĺňa prelomový generátor EU32i

·         Prestížne medzinárodné ocenenia Red Dot Design Awards dekorujú dokonalosť v dizajne produktov, značiek a komunikácie

Úplne nový kompaktný model SUV HR-V e:HEV od spoločnosti Honda, turistický motocykel NT1100, „dobrodružný“ skúter ADV350 a generátor EU32i získali ocenenie Red Dot Award: „Product Design 2022“ – po prvý raz, čo Honda získala toto ocenenie vo všetkých produktových segmentoch, t.j. Motocykle, Automobily a Motorové stroje. Toto veľmi prestížne vyznamenanie sa udeľuje iba produktom, ktoré vynikajú kvalitou dizajnu a inováciami.

Súčasný štýl HR-V odráža „bezhlučný“ elegantný dizajnový smer posledných najnovších modelov Honda, ktorý bol za posledné roky ocenený radom medzinárodných ocenení. Zatiaľ čo v predchádzajúcom roku ocenenie Best of the Best (Najlepšie z najlepšieho) získala Honda e, v súťaži Red Dot 2021, v kategórii Produktový dizajn zvíťazili Jazz e:HEV, Jazz Crosstar e:HEV a maxiskúter Forza 750. Ocenený bol popri superšportovom motocykli Honda CBR1000RR-R Fireblade SP, ktorý sa stal prvým motocyklom Honda, ktorý získal ocenenie Red Dot.

Označenie víťaza ocenením Red Dot sa medzinárodne etablovalo ako jedno z najvyhľadávanejších označení kvality pre produktový dizajn. O výročných cenách rozhoduje porota 50 medzinárodných odborníkov, ktorí testujú, hodnotia a diskutujú o každom príspevku, pričom hodnotiace kritériá sa každý rok prehodnocujú a prispôsobujú tak, aby odrážali najnovšie technické, sociálne, ekonomické a ekologické požiadavky.

„Teší nás, že sme po prvýkrát získali ocenenie Red Dot za produktový dizajn vo všetkých produktových segmentoch Honda, t.j. motocykle, automobily a motorové stroje,“ povedal Toshinobu Minami, prevádzkový riaditeľ, dizajnového centra spoločnosti Honda R&D Co. Ltd., „Veríme, že je to výsledkom realizácie túžby spoločnosti Honda „slúžiť ľuďom technológiou, nápadmi a dizajnom prostredníctvom našich produktov“, čo je kľúčovým princípom už od založenia spoločnosti. Budeme aj naďalej prijímať výzvy, aby sme našim zákazníkom prinášali „prekvapenia a vzrušenie“.

Pri navrhovaní a vývoji najnovšej generácie modelu HR-V, obľúbené kompaktné SUV inžinieri spoločnosti Honda od základov prebudovali. Prieskum spoločnosti Honda zistil, že moderní spotrebitelia si vyberajú produkty nielen na základe kompetentného výkonu alebo príťažlivej estetiky, ale aj toho, ako sa integrujú do ich života a či daný produkt spĺňa ich individuálne požiadavky.

Výsledkom je, že HR-V novej generácie má súčasnú karosériu kupé-SUV, ktorá dosahuje želanú kombináciu prémiového a dynamického dizajnu a výnimočnej priestorovej efektívnosti. Interiér aj exteriér stelesňujú novú filozofiu jednoduchého, čistého a moderného dizajnu značky Honda, ktorá sa už prejavila v posledných nových modeloch, a úspešne rozširuje povesť značky v oblasti kvality, funkčnosti a praktickosti.

Model NT1100, ktorý bol predstavený v októbri 2021, predstavil novú cestovnú éru motocyklov. Pohodlný, agilný a, čo je najdôležitejšie, mimoriadne príjemný motocykel, v štýle modelu NT1100 vychádzal z bohatého dedičstva značky Honda v oblasti tourerov s cieľom prilákať etablovaných jazdcov, ale aj novú generáciu, ktorá hľadá tradičné turistické hodnoty pohodlia a praktickosti bez zjavného výzoru a pocitu „dobrodružstva“.

V talianskom výskumnom a vývojovom stredisku Honda v Ríme ho navrhol dizajnér Maurizio Carbonara (autor aj veľmi populárneho modelu Hondy CRF1100L Africa Twin a X-ADV) s hlavným princípom „proaktívneho pohodlia“. Čisté, elegantné línie ako také sú doplnené o pocit ľahkosti vďaka zväčšenej výške a horizontálnym charakterovým líniám, ktoré silne naznačujú novú úroveň potešenia z jazdy pre motocykle zamerané na cestovanie.

Ďalší dvojkolesový víťaz ocenenia spoločnosti Honda, „dobrodružný skúter“ ADV350, verne čerpá zo vzhľadu a dojmu 750 cm3 X-ADV – ktorý bol pri svojom uvedení v roku 2017 hneď nazvaný „prvé dvojkolesové SUV“ vďaka svojej robustnosti, hranatým dizajnovým líniám, viacvrstvovej povrchovej úprave, vysokej svetlej výške, odpruženiu s dlhým zdvihom a praktickému využitiu podobnému kolobežke. ADV350 prináša tento inovatívny vzhľad na trh skútrov strednej kapacity pod názvom „Nové mestské dobrodružstvo“. Jeho terénne orientovaný vzhľad sa spája so skutočnou schopnosťou vysporiadať sa s tým najdrsnejším asfaltom vďaka jedinečnému originálnemu odpruženiu motocykla vo svojej triede.

Ocenenú zostavu dopĺňa nedávno uvedený generátor EU32i, ktorý ponúka obrovský výkon v spotrebiteľsky príjemnom a inteligentne navrhnutom balení. Predstavuje svetovo prvú integráciu vysokovýkonného motora do prenosného generátora so vstrekovaním paliva, ktorý sa môže pochváliť pôsobivým výkonom 3200 wattov a kontinuálnym výkonom, ktorým predtým disponovali iba autá a lodné závesné motory. Dodáva sa dokonca so špeciálnou aplikáciou pre smartfóny a s pripojením Bluetooth umožňuje používateľom sledovať stav generátora a na diaľku ho ovládať.

Nedávne triumfy značky Honda v automobilovej sekcii ocenení Red Dot vychádzajú z dlhej histórie úspechov v programe, vrátane Hondy S2000 v roku 2001, Civic v roku 2006 a európskeho Accordu Tourer v roku 2008.